Barion Pixel
HU / EN

Rólunk

Ha egyszer megérintett, a fantasy szeretete végigkíséri az életed

A Merch-hunter projektet sokáig Banyabolt címen emlegettük, de kezdettől fogva szerelem-gyerek volt. Szerettük, mert a túlkomoly, nagyon felnőtt, irodista életünkbe visszacsempészte az éteri tündék, barbár törzsek és steampunk feltalálók világával a fantázia élvezetét. Rámutatott, hogy hármunk előéletében legalább két sötételf matriarcha, egy félelf kurtizán és egy részeg törpe búvik meg. Meg, hogy miért is tudjuk mi pontosan, mi az az NPC, a D20, és a névgenerátor. Akárhol tartunk is az életben, a fantasy szeretet, úgy tűnik, elnyűhetetlen marad.

A marketingért és szervezésért Bogi felel, a logisztika és a józanész Gabi hangján szólal meg, Bori a tartalom kisiparosa. Kézműves partnereink pedig szebbnél szebb munkákkal örvendeztetnek meg bennünket. Reméljük, megleled köztük azt, ami a te mindennapjaidba is belecsempész egy kis fantasy-t!

ALKOTÓINK

CoolgearSteampunk_hetkoznapi_350x350

CoolGear Steampunk

kézműves
Ma már az albérletem egyik asztala helyett külön helyiség szolgál műhelyként, ahol nem zavarnak senkit a festékfoltok és forgácskupacok. Készítek fogaskerekes ékszert, karórát, noteszt és sok mást. Egy kis szívvel és megannyi flow-val kiegészítve.
Mithrillion-350x350

Mithrillion

ötvösmester
Hiszek az Egyediben, életben tartom a Hagyományt és teret engedek a Fantáziának! Ez a hitvallásom, ez vezérli húsz éves törekvéseimet egy többezer éves szakmában. Akik ismernek, tudják, hogy Középfölde szeretete indított el az ötvösség felé.
Mukiello-hetkoznapi-350x350

Mukiellő

kézműves
Szobrászkodtam, tanultam keramikusnak, voltam restaurátor. Az alkotás egyféle meditáció, jutalom az élettől. Imádom, ha egy ékszerben megjelenik egy kis indiai, mongol, vagy indiános vonal, de magyar motívumokból is csalogatok formákat.
Nootkamenura-hetkoznapi_350x350

Nootkamenura

kézműves
Nootkamenura, azaz viharmadár. Szabadság, nomád boszorkányság, törzsi fúzió. Az élet folyton változik, és az energia áramlásnak nem állok útjába. Így sok félét sokféleképp alkotok, épp amit a belső sugall. Ékszerek, ruhák, és megannyi titkos misztikum.
Pruzsina-Szilvia

Szilvi

Szerző
Szilvi tollából származik számtalan cikkünk, de a közösségi média jelenlétünkben is jócskán benne van a keze, és szilárd támaszunk szinte a kezdetektől fogva, akár fotózáskor egy segítő kézre, akár ötletelésre, akár józan észre van szükségünk. ♥
TerraLegenda-hetkoznapi-350x350

Terralegenda

kézműves
Hú, mennyi türelmed van, mondják, én meg mosolygok magamban, mert tudom, hogy nincs. Inkább kitartásom van. Különböző mitológiák, kvázi-középkor, steampunk – szívesen vándorlok térben és időben, vadászom, ami szép, tartalmas, és felfelé emel.

Miért Merch-hunter?

A Merch-hunter gondolata még épp csak kezdett körvonalazódni, mikor megállapítottuk, mennyivel könnyebb belefutni kedvenc fantasy világodból egy felmatricázott bögrébe, mint egy minőségi, kiegészítőbe. Ez utóbbit gyakorlatilag filmeknek, sorozatoknak terveznek egyedül, amiből a népszerűbbeket vagy piacra dobják egy sorozatgyártható formában, vagy nem. De közte lesz az a jelkép, amit a főszereplő épp csak megemlít egy visszaemlékezésben? Vagy az a világ, amit még vászonra se vittek? És ha igen, mennyire lesz műanyag? Hány másik van vajon belőle?

A célunk, hogy a fantasy világok hangulatához hű kézműves ékszereket vadásszunk nektek. Így lett a honlap merchandise-vadász, azaz merch-hunter. Keressük a népszerű és kevésbé ismert motívumokat, a szívvel-lélekkel munkálkodó kézműveseket, és azt az ékszert, ami fantasy-t csempész a mindennapjaidba!