Barion Pixel
HU / EN

Blog

Legújabb cikkek

Fantasy, képzeletből biznisz

Hol gyökeredzik a fantasy műfaja? Hogyan lett az ókori mítoszokból dübörgő tartalomgyár? És mitől is szeretjük annyira? Cikkünk első részben ezeket a kérdéseket vesszük végig.
Tovább a cikkre >
fantasy-blogcikk_main

Ezért dolgozunk kizárólag kézművesekkel

A kézművesség és a felhasznált anyagok külön-külön is számtalan történetet mesélnek, de az ékszerkészítést a készítő személyisége is áthatja. Csoda, ha minden kézműves ékszer szinte külön jellem?
Tovább a cikkre >
kezmuvesek-blog-pic01

Cikkek

otvosseg-kiemelt-kep

Ötvösművészet, a nemesfém-megmunkálás tudománya

Az ötvösség különböző nemesfémeket használ, azonban az arany és ezüst megmunkálása bír a legtöbbre becsült hagyományokkal.
rozsakvarc-boritokep

Rózsakvarc – nem csak Barbie-knak

A rózsakvarc az egyik legnőiesebb ásvány. Mitológiai múltja mellett tartogat jó néhány különleges tulajdonságot és érdekes változatot is.
Scalemale-kiemelt-pic001

Chainmaille vs. scalemaille

Vizsgáljuk meg kicsit ékszerész-szakmai oldalról a chainmaille technikát, illetve egy vele rokon érdekes módszert, a scalemaille-t.
chainmale-chainmaille-kiemelt-kep01

Mi fán terem a chainmaille?

A chainmaille technikája egyidős a láncvértek készítésével. De pontosan hogyan állnak össze az apró láncszemek? És hogy jön ehhez az ékszerkészítés?
jade-kiemelt-kep01

Jáde, a Távol-Kelet zöld aranya

A jáde az ókor óta megbecsülésnek örvend: a jóság, szépség, bölcsesség értékeit képviseli, így nem csoda, hogy mindenki birtokolni szeretné.
achat-kiemelt-kep01

Achát, a sokszínűség mestere

Az achát nem csak egy sávos mintákban pompázó félbevágott geoda vagy kőszelet. Jóval több formában és színben létezik, mint elsőre gondolnánk.
1 2