Barion Pixel
HU / EN

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Fizetés

A Merch Hunter bölcsője Magyarország, teljes mértékben „itthonról” üzemelünk. Ennek megfelelően minden árunk tartalmaz 27% Áfát.

Milyen fizetési módokat használhatok?

A Merch Hunter weboldalán fizethetsz Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro és Amex kártyákkal Partnerünk a Barion, aki biztonságos SSL kapcsolattal bonyolítja le a fizetési kérelmek feldolgozását.

Milyen valutákat fogadtok el?

Hogy megváltoztasd a valutát a felső menüsor bal felső sarkában tudsz a legördülő valuták közül választani. Több féle valutában tudjuk árainkat feltüntetni, de minden megrendelést Forintban bonyolítunk le. A bankszámládat természetesen annak saját valutájában fogják beterhelni.

Szállítás és visszavétel

Minden megrendelést magyar központunkból indítunk, alapesetben hagyományos postai szolgáltatással. Emellett kérheted, hogy inkább futárszolgálattal indítsunk útjára a csomagod. Ebben az esetben a csomag kezelését és a kommunikációt is átadjuk a futárszolgálatnak.

Milyen országokba szállítotok?

Minden Európai országba szállítunk, illetve Kanadába, az Amerikai Egyesült Államokba, Új-Zélandra és Ausztráliába. Mindemellett mindig örömmel bővítjük ezeknek az országoknak a sorát. Ha olyan országba szeretnél szállítani, ami nincs a fenti listán feltüntetve, kérlek, lépj velünk kapcsolatba e-mail címünkön. Megpróbáljuk megoldani.
Kérlek, vedd figyelembe, hogy bizonyos országok nem rendelkeznek átadható követési információkkal hagyományos postázás esetén.

Nem kézbesítünk P.O. box címekre, illetve katonai bázisokra, és kérünk, hogy minden esetben ellenőrizd a címet, amit megadtál. Ha félregépeled a címet, vagy idegen karaktereket használsz, a rendelésed késedelmet szenvedhet, rosszabb esetben meg sem érkezik és törlésre kerül. Ha ilyen cím probléma miatt érkezik hozzánk vissza egy csomag, csak a megrendelt termékek árát tudjuk visszatéríteni, a szállítási költséget nem.

Mik a szállítási költségek?

A 15.000 Ft-t meghaladó megrendeléseket ingyen kiszállítjuk bárhová a világban.
Kisebb megrendelések esetén, országonként különféle fix tarifákat alkalmazunk. Így a megrendelésed mennyiségétől vagy méretétől függetlenül ugyanannyit fizetsz a szállításért. A legegyszerűbb módja, hogy ellenőrizd, mennyi a kiszállítás, ha kiválasztasz egy valutát, a kosaradba teszed a kívánt terméke(ke)t és elléptetsz a pénztárig. Itt a teljes összeg részletezésében megtalálod a pontos szállítási átalányt is.

Általános szállítási díjaink a következők:

Magyarország – 1000 Ft
Európa – 4000 Ft
Kanada – 4000 Ft
Amerikai Egyesült Államok – 4000 Ft
Új-Zéland – 4500 Ft
Ausztrália – 4500 Ft

Kérlek, vedd figyelembe, hogy bizonyos államok vámot, vagy adót vethetnek ki a megrendeléseidre, vagy utólag küldhetnek róla számlát.

Kell majd vámot fizetnem a csomagért?

A legtöbb nemzetközi megrendelés fennakadás nélkül halad át a vámügyön. Alkalmanként azonban a csomagok fennakadhatnak a vámon bizonyos biztonsági ellenőrzések során, és az is előfordulhat, hogy a szállítási díjon felül az állam kötelez majd vámot vagy kezelési költséget fizetni.
Sajnos erre egyáltalán nincs ráhatásunk, így nem is vállalunk felelősséget ilyen felmerülő költségekért. Ha foglalkoztat ez a kérdés, kérlek, vedd fel a kapcsolatot a helyi postahivatallal.

Mennyi ideig tart a szállítás?

Tudjuk, hogy minél hamarabb szeretnéd megkapni a Merch Hunter csomagodat, úgyhogy 1-2 munkanapon belül mindenképpen feldolgozzuk a rendelésed és postára is adjuk. A feladásról küldünk egy üzenetet arra az e-mail címre, amely a regisztrált fiókodhoz tartozott a megrendelés pillanatában. Hogy a kiszállítás pontosan meddig tart sokban függ attól, milyen messze vagy Magyarországtól, mivel minden csomagunkat Budapestről postázzuk, illetve befolyásolhatják az időt még az országod vámbiztonsági intézkedései.
Általában a szállítási idő a következőképpen alakul:

Magyarország: 2-3 munkanap

Európa: 10-15 munkanap

Nemzetközi: 20-25 munkanap

Kérlek, vedd figyelembe, hogy az utánrendelt termékek nincsenek raktáron, a kézműves alkotónak még al kell készíteni őket. Ebben az esetben további 2 hétre van szükségünk, mielőtt postára adhatnánk a megrendelésedet.

Csomagjaink kiszállításában a hazai és nemzetközi postaszolgáltatásokra hagyatkozunk. Ugyan minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a fenti időintervallumokon belül megérkezzen a csomagod, ezt garantálni nem tudjuk, pláne sűrűbb rendelési időszakok alatt (mint például Karácsony előtt).

Megváltoztathatom a rendelésemet?

Rosszul vittél be valamit? Meggondoltad magad? Elképzelhető, hogy tudunk változtatni a rendeléseden, ha még nem adtuk postára. Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben, amint tudod és ne felejtsd el csatolni a megrendelésed azonosítóját.

Mit tegyek, ha nem a megfelelő terméke(ke)t kaptam kézhez?

Először is elnézésedet kérjük! Ha nem megfelelő terméket csomagoltunk a megrendelésedbe, kérünk, küldj nekünk egy e-mailt a neveddel, megrendelésed azonosítójával, és a hiányzó termékek nevével, vagy annak nevével, amelyet tévedésből kaptál. Amint lehetséges, helyrehozzuk a tévedést!

Mi a visszatérítési politikátok?

Őszintén reméljük, hogy minden termékünket szívből szeretni fogod. m, ha valamilyen okból szeretnél visszaküldeni egy terméket és visszatérítést kérnél, a kézhez kapás után 30 napig megteheted minden magyarázat nélkül. Ebben a 30 napban, kérlek, tudasd velünk az eredeti megrendelési azonosítód, mi pedig visszatérítjük neked a termékek árát az eredeti fizetési módodon. Emellett a visszatérítési igényed jelzésétől 14 napod van rá, hogy postára add nekünk a visszatérítendő terméket és erről egy hivatalos értesítőt eljuttass hozzánk. Akkor indítjuk a visszatérítést, ha megkaptuk ezt az értesítést. Átutalás esetén ez a tranzakció eltarthat akár 5 munkanapig is mire megjelenik a bankszámládon.
Kérlek, vedd figyelembe, hogy a termék árán felüli költségeket, mint vámok, adók, nem áll módunkban visszatéríteni. Ezek visszatérítéséért az országod vámügyi hivatalával kell felvenned a kapcsolatot.

Tájékoztatunk arról is, hogy a termék visszaküldésének csomagköltségét neked kell állnod. Nem vállalhatunk felelősséget postán elveszett csomagokért, így kérünk, ajánlott küldeményként add fel a csomagot. Termékeink hordatlan állapotban kell visszaküldened.

Ha szeretnél egy terméket visszatéríteni, kérlek, tudasd velünk e-mailben, mi pedig megküldjük neked, mit kell pontosan tenned. Emellett örömmel fogadunk minden visszajelzést a döntéseddel kapcsolatban

Termék információk

Garanciálisak a termékeitek?

Minden termékünk minőségi alapanyagokkal és gondos megmunkálással készül. A kézhezvétel napjától termékeinkre egy éves garanciát vállalunk. Ez a garancia abban az esetben érvényes, ha a terméket nem tették ki átlagon felüli körülményeknek vagy használatnak.
Garanciális cseék esetén a szállítási költséget az EU területéről mi álljuk, ezen felüli esetekben 15 USD összegig térítjük.

Elvesztett, ellopott terméket sajnos nem áll módunkban garanciálisan cserélni.

Mik az egyedi tervezésű termékek?

Minden termékünk kézzel készített és egyedi, hiszen nincs két egyforma bőr mintázat, két egyforma ásvány, vagy akár két egyforma kalapácsütés. De bizonyos termékeink ezen felül egyedi tervezésűek is, azaz a termék design-ját csak egyszer valósította, meg az alkotó. Ilyen termékeinkből nem rendelhetsz kettőt, és utánrendelni sem tudod őket, hiszen csak egyetlen egy készült belőlük.

Hogyan működik az utánrendelés?

Bizonyons esetekben nincs raktáron egy-egy termékünk, viszont lehetséges utánrendelést leadni rájuk. Ilyenkor szükségünk van legfeljebb két hétre, mielőtt fel tudnánk adni a terméket, hiszen a kézműves alkotónak még el kell készíteni a rendelésedet.

Ki tervezte és alkotta meg a Merch Hunter termékeket?

Minden termékünk esetében feltüntetjük annak alkotóját, így megismerheted, kinek a keze munkája is fogott meg. Ha további információt szeretnél megtudni a partnereinkről, látogasd meg honlapunk Rólunk aloldalát.

Terveztethetek egyedi dizájnt?

Több okból is nem fogadunk egyedi tervezési ötleteket. Egyrészt, szeretnénk alkotóinknak a lehető legtöbb alkotói szabadságot biztosítani, amikor egy-egy terméket elkészítenek és megálmodnak. Másodsorban pedig hisszük, hogy egy egyedi terveztetéssel csakis akkor lehetsz 100%-ban elégedett, ha te beszélted meg a részleteket közvetlenül az alkotóval. A legjobb, ha élőben tudtok találkozni, és együtt vesztek méretet, és, ha ezzel megvagytok, megint méretet vesztek, biztos, ami biztos. Webshopunk nem alkalmas ilyen részletes beszélgetésre, és nem tudunk találkát intézni számotokra.

Vízállóak a termékeitek?

Termékeink víztaszítóak, de legtöbbjük nem vízálló. Minden esetben feltüntetjük, ha viseléskor külön odafigyelést igényel egy-egy Merch Hunter termék. Általánosságban a legjobb, ha elkerülöd a vizet, mikor bőr vagy réz anyagokat viselsz. Legtöbb termékünk alkalmi viseletnek készül, és bár szabadon hordhatod őket akár minden nap, a megfelelő odafigyelés és rendszeres ápolás elengedhetetlen, hogy sokáig megőrizzék minőségüket.

Eltérhet-e a rendelésem a képen látottaktól?

Mivel minden termékünk kézzel és természetes alapanyagokkal készül, mint agancsok, bőr, fa, ásványok vagy különféle fémek, minden termék saját egyedi mintázattal bír és ezáltal finom részleteiben eltérhet a képen látottaktól. Ez teszi mindegyik termékünket igazán egyedivé.

Szükséges karbantartani a Merch Hunter termékeket?

Termékeinket élettel telik akkor maradnak, ha alkalmanként kapnak tőled némi törődést. Természetes dolog, hogy a mindennapi viselés során még a legkiválóbb ékszer is elszíneződik kissé. De az az alkalmankénti törődés segít, hogy kedvenc ékszered visszaszerezze eredeti ragyogását.
Először is tartsd szárazon az ékszereid és kerüld velük a vegyszerekkel való érintkezést, beleértve a parfümöket és különféle krémeket. A forró vizet kifejezetten kerüld.

Ezüstöt ne viselj közvetlenül arannyal vagy bronzzal, mert elszíneződést okozhat.

A bronz szintén hajlamos az elfeketedésre természetes oxidálódása miatt. Ezt okozhatja a páratartalom, klíma és az időjárás, de még a tested PH értéke is. De aggodalomra semmi ok, ebben az esetben azt az anyagot – és kizárólag azt az anyagot – áztasd egy kis citromlébe nem több, mint 15 másodpercig, aztán öblítsd tiszta vízzel. Töröld szárazra egy ékszerkendővel és kész is vagy! De ehelyett kifejezetten ékszerápoló termékeket is használhatsz.

Meddig bírják a termékeitek?

Minden termékünk magas minőségű anyagokból és nagy gonddal készül, hogy a lehető legtovább élvezhesd a viseletüket. Minden típusú ékszerre igaz, hogy rendszeres ápolással és odafigyeléssel meghosszabbíthatod az élettartamukat.

Hibaelhárítás

Nem tudok leadni egy rendelést

Ha a rendelés leadásával gondod támad, kérlek, próbáld meg az alábbiakat:

  • Ürítsd a cokkie-kat abban a böngészőben, amit használsz
  • Válts másik böngészőre
  • Válts másik eszközre

Ezek általában megoldják a problémát. Ám ha továbbra is fennáll a probléma, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben!

Nem tudok fizetni

Ha a kártyás fizetéssel támadtak nehézségeid, próbáld meg az alábbiakat:

  • Ellenőrizd a kártyaadatokat
  • Válts másik böngészőre
  • Válts másik eszközre
  • Ellenőrizd, hogy a kártyáddal lehetséges-e nemzetközi tranzakciót indítani
  • Próbáld másik kártyával

Vedd fel a bankoddal a kapcsolatot további segítségért

Leadtam egy rendelést, de nem kaptam róla visszaigazolást

Feltehetőleg nem helyesen adtad meg az e-mail címedet. Ne aggódj, a legjobbakkal is megesik. Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben, és írd le nekünk, mi történt. Mindenképpen add meg a teljes neved, a megrendelésed napját, illetve a termék(ek)et, ami(ke)t megrendeltél.

Nem kaptam értesítést a postára adásról

Amikor postára adjuk a csomagod, küldünk neked egy értesítést, hogy a csomagod úton van. Ha nem kaptál ilyet, a legvalószínűbb az, hogy még nem adtuk fel a csomagod. Ha 5 munkanap után sem kapsz értesítést, akkor elképzelhető, hogy nem helyesen adtad meg az e-mailedet, vagy egy másik e-mail címet adtál meg, nem azt, amelyiket figyelted. Azt az e-mail címet kell keresned, amely a Merch Hunter fiókodban a rendelés napján érvényben volt.

Ha 5 munkanap után sem kaptál értesítést a feladásról, elképzelhető, hogy utánvétes terméket rendeltél. Ilyen termékeket a kézműve spartnereinknek el kell készítenie, mielőtt postára adhatnánk őket, így több időre van szükség, mielőtt feladnánk őket.

Ha 2 hét után sem kaptál értesítőt, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy a te konkrét esetedet megvizsgálhassuk és leellenőrizzük a rendelésed állapotát.

Nem jelenik meg az értékelésem

Gyakran kapunk értékeléseket, és, mint felület szolgáltató, át kell vizsgálnunk mindegyiket. Ellenőrizzük, hogy nem tartalmaznak profán megfogalmazást, linkeket, vagy egyéb nem helyénvaló tartalmat. Ez a moderálás eltart egy darabig, kérlek, légy türelemmel!

Nem találtál választ a kérdésedre?

Megrendeléssel kapcsolatos ügyekben, kérlek, lépj velünk kapcsolatba az info@mech-hunter.com  e-mail címen!

Elolvashatod a Blogunkat is, vagy követhetsz minket instagramon és facebookon is


Szeretnél velünk dolgozni, mint kézműves alkotó?

Mindig örömmel ismerünk meg olyan alkotókat, akik osztoznak a fantasy iránti szenvedélyünkben és szívvel lélekkel szeretnek inspiráló, minőségi termékeket készíteni. Szívesen megismernénk, és beszélnénk egy lehetséges partnerkapcsolatról! Kérlek, lépj velünk kapcsolatba és igyunk meg együtt egy virtuális kávét! 😉